Contact: +32 (0)470 12 93 94       

Wandelen buiten de betreden paden van Brugge

  • De Balstraat ligt op de grens van de schilderachtige Brugse parochie Sint-Anna en het Guido Gezellekwartier.  Als je er van houdt om buiten de betreden paden te wandelen, dan is deze Brugse volkswijk een absolute aanrader. Het 'Buiten de betreden paden van Brugge' wandelarrangement van B&B Emma zet je op de goede weg. Als stadsgids in opleiding en rasechte Bruggeling leer ik je graag de echte couleur locale kennen!
  • Het Grootseminarie van Brugge omvat meer dan enkel de priesteropleiding en de 17de-eeuwse Duinenabdij aan de Potterierei. Het domein is een grote groene oase in de Brugse binnenstad. Zo grazen er koeien, een unicum in een historisch stadscentrum. Wil je Brugge van buiten naar binnen toe ontdekken, wees welkom in B&B Emma! Ik zet je op weg. Je kan ook kiezen voor een uitgewerkt ‘Buiten de betreden paden van Brugge’ wandelarrangement.
  • Terwijl het pittoreske centrum oneindig fascineert, zijn de vesten de groene long van Brugge. Het omcirkelt bijna de volledige stad. Je wandelt langs de vier resterende windmolens en de  overgebleven middeleeuwse stadspoorten. Een kleine klim naar één van de molens beloont je bovendien met een mooi stadsgezicht. Wil je Brugge van buiten naar binnen toe ontdekken, wees welkom in B&B Emma en check het 'Buiten de betreden paden van Brugge' wandelarrangement. Ik zet je op pad naar de mooiste verborgen plekjes!
  • Het middeleeuwse Sint-Janshospitaal in Brugge kan op een geschiedenis van 800 jaar terugblikken. Kunstenaars geëxposeerd of in collectie zijn onder andere: Hans Memling, Pablo Picasso, Henri Matisse, Joan Miró, Georges Braque, Jan Provoost, Jan Beerblock en Philippe Van Bree. Het gebouw doet nog regelmatig dienst als decor van televisieproducties, zoals de VTM-serie Aspe, en wordt ook gebruikt als congres- en evenementencentrum. Check het 'Buiten de betreden paden van Brugge' wandelarrangement van B&B Emma!
  • Beleef Brugge vanop de reitjes, door Unesco als uitzonderlijk erfgoed omschreven. Je ontdekt verborgen tuintjes, pittoreske bruggen en prachtige stadsgezichten. Alhoewel het ongeloofwaardig klinkt, krijgen Brugges betoverende plekjes nog meer charme als je ze bewondert vanuit een bootje. Wil je Brugge van buiten naar binnen leren kennen, wees welkom in B&B Emma! Het 'Buiten de betreden paden van Brugge' wandelarrangement zet je op pad naar de mooiste verborgen plekjes.
  • De Leeuwbrug loopt over de Speelmansrei in Brugge en was deel van de eerste stadsomwalling. Deze wijk ligt vlakbij de winkelstraten en toch ver weg van de drukte. Verschillende kunstenaars zoals Hans Memling en Lanceloot Blondeel woonden hier. Wil je de mooie oude volkswijken van Brugge leren kennen, dan vertel ik je daar heel graag meer over. B&B Emma is gelegen in Sint-Gillis, een volkswijk die teruggaat tot de 12de eeuw. Een ideale locatie om Brugge van buiten naar binnen te ontdekken.

Brugge is zoveel meer dan enkel de succesnummers in het historische centrum. Waarom niet afdwalen naar de parochies van Sint-Gillis, Sint-Anna of Sint-Walburga? Elke wijk heeft zijn eigen karakter. Doordrenkt van geschiedenis, geven ze je allemaal het gevoel van een stadje in de stad. Of maak een wandeling op de oude vesten, ontdek de 4 nog steeds bestaande oude toegangspoorten en overkijk Brugge vanop de windmolens. Op gezapig wandeltempo toont de stad zich van zijn mooiste kant en kan je binnengluren achter open poorten, piepen in gesloten binnentuinen en geheime hoeken en kanten ontdekken. Brugge ontsluiert zich immers slechts langzaam. Hier moet je altijd je ogen openhouden, want achter elke hoek wacht een nieuwe ontdekking. Een poort die zachtjes dichtvalt, volstaat om je een onbekende wereld te tonen. Honger of dorst? Genoeg keuze om de voetjes even te laten rusten. Houd je van de couleur locale, dan is ons 'Wandelen buiten de betreden paden van Brugge' arrangement echt iets voor jou!