Contact: +32 (0)470 12 93 94       

Fietsen in het Brugse Ommeland

 • De Schellemolen langs de Damse Vaart in Damme is één van de meest gefotografeerde molens ter wereld. Op dezelfde plaats stond vroeger een houten molen, de Scellemeulen. Vandaag is de molen, gebouwd in 1867, eigendom van de Provincie West-Vlaanderen en beschermd als monument. De molen is open voor het publiek en ligt langs een mooie fietsroute tussen Brugge en de Belgische Oostkust. Zin om deze mooie regio te verkennen? Op www.bbe-emma.be vind je een uitgewerkt fietsarrangement!
 • Damme is een middeleeuwse stad gelegen vlakbij Brugge, Knokke en Sluis. Het stadje was ooit door het Zwin verbonden met de Noordzee en dus een belangrijke voorhaven van Brugge. Vanop de toren van de O.-L.-Vrouwekerk heb je een mooi zicht op het polderlandschap. Wil je de streek verkennen en er overnachten, wees welkom in B&B Emma in Brugge. Onze B&B is ideaal gelegen voor wie Brugge en het Brugse Ommeland wil bezoeken. Er is tevens een ‘Fietsen in het Brugse Ommeland’ arrangement beschikbaar!
 • De kerk is één van de bekendste monumenten van Damme. Dit komt vooral door de platte toren. Kerken met platte torens zijn uniek en komen bijna uitsluitend in deze streek voor. Ook de kerken van Lissewege, Oostkerke en St.-Anna Ter Muyden hebben een platte toren. De streek is geliefd door fietsers en wandelaars omwille van het prachtige landschap. Damme is ook gekend boekendorp. Zoek je logies? B&B Emma in Brugge heet je van harte welkom. Ontdek het ‘Fietsen in het Brugse Ommeland’ arrangement!
 • De Ijshoeve ligt in Damme, langs één van de vele mooie routes van het fietsnetwerk ‘Brugse Ommeland’. Een aanrader voor wie houdt van dagvers hoeve-ijs, geproduceerd uit kwaliteitsvolle grondstoffen afkomstig van de hoeve en bereid met een volledig eigen recept. Voor de allerkleinsten is er een leuke speeltuin. Er is ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Vanuit B&B Emma in Brugge heb je onmiddellijk aansluiting op vele routes. Ontdek ons ‘Fietsen in het Brugse Ommeland’ arrangement!
 • Guido Reybrouck is een voormalig Belgisch wielrenner. Gedurende zijn carrière behaalde hij vele legendarische overwinningen, waaronder Parijs-Tours, Kuurne-Brussel-Kuurne en de Amstel Gold Race. Hij won zes etappes in de Ronde van Frankrijk, drie in Parijs - Nice en werd Belgisch Kampioen wielrennen in 1966. Elke zaterdag tussen 15u en 18u kan je in zijn hoeve in Damme wijn en honing proeven. In B&B Emma in Brugge vind je heel wat info over verborgen parels in deze mooie streek.
 • Het Schipdonkkanaal loopt parallel met het Leopoldkanaal. In de volksmond worden deze kanalen de Stinker en de Blinker genoemd. Ze vormen het decor van een prachtige fietsroute van de kust tot Damme en via de Damse Vaart verder naar werelderfgoedstad Brugge. Overnachten kan je in B&B Emma. Onze bed & breakfast is ideaal gelegen binnen de muren van Brugge en sluit vlot aan op de fietsroutes van het Brugse Ommeland. Ontdek ons ‘Fietsen in het Brugse Ommeland’ arrangement!
 • Vivenkapelle is een prachtig bewaard neogotisch kerkdorp. Het polderdorp ligt langs een van de vele fietsroutes van het Brugse Ommeland en is beslist de moeite waard om er even halt te houden en te genieten van het goed bewaarde dorpskarakter. Het polderlandschap van het noordelijke Brugse Ommeland is ronduit uniek en perfect voor een fietsvakantie of wandelvakantie! Combineer je jouw verblijf graag met een bezoek aan het middeleeuwse Brugge? B&B Emma heet je van harte welkom!

Het Brugse Ommeland is ronduit uniek. Ten oosten ligt de Oudlandpolder, weelderige weilanden gewonnen op zee. De Belgische Oostkust bekoort iedereen, van levendig Blankenberge over het stille Zeebrugge tot het mondaine Knokke. In het zuiden en westen leidt het Houtland je door rijk beboste gebieden. Het Noorden brengt je naar de middeleeuwse stadjes Damme en Sluis. Het Brugse Ommeland verenigt kanalen en dijken, kastelen en abdijen, dorpjes en stadjes, historische hoeves en molens, bossen, groendomeinen en natuurreservaten. Variatie troef dus! Zin om deze mooie landschappen te verkennen maar geen tijd om een verrassende route uit te stippelen? Geen nood, ons 'Fietsen in het Brugse Ommeland' arrangement  leid je langs de meest authentieke wegen!